АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Лютеницата - предпочитаната зимнина на българина
16:10 | 08.12.2023 1445 коментари 0
Над 3 млн. буркана с лютеница са изкупени от магазините на Kaufland България през последната една година. Това сочат данните на най-голямата търговска верига у нас. Според тях лютеницата от собствената й марка „Брей!“ е сред най-търсените консервирани продукти в магазинната мрежа. Независимо от променящите се тенденции в пазаруването, българинът пазарува лютеница целогодишно.
Над 6000 са стоките с изцяло български произход в магазините, като 120 от тях са под марката на ритейлъра „Брей!“, а лютеницата от собствената марка на ритейлъра е сред най-търсените продукти. Над 120 продукта са вече част от асортимента на марката, като всички те се произвеждат на родна земя и са създадени за традиционна българска трапеза. „Суровините под марката „Брей!“ са изцяло български. Изискваме специални сертификати за удостоверяване на техния произход и редовно правим лабораторни анализи, за да поддържаме качеството високо. В нашата собствена марка работим изключително устремено в насока да търсим уникални български вкусове и рецепти и типично нашенски вкусове, които да предложим на нашите клиенти.“. Това споделя Кристина Кръстева, ръководител направление „Сухи храни“, Kaufland България. Всички зеленчуци, които се влагат в лютеницата, са отгледани в България, като производството преминава през строг качествен контрол. За изготвянето им се работи по традиционни български рецепти, които се надграждат. Например, съдържанието на българска капия в традиционната лютеница, трябва да е минимум 65%. Съставът на класическа едросмляна лютеница включва печена белена капия, печен белен патладжан, доматен концентрат, слънчогледово олио, сол, захар и подправки. Лютеницата е носител на над 6 отличия в потребителския конкурс „Продукт на годината. В Топ 5 „Брей!“ консерви влизат класическа едросмляна лютеница, лютеница по тракийски, с кимион, гювеч и миш-маш. Съвсем скоро ритейлърът пусна в продажба и най-новото си предложение едросмляна пикантна лютеница. Към класическата рецепта е добавен пикантен червен пипер, който придава пикантен вкус и засилва удоволствието от любимата на българите лютеница.Tweet |
|
Още от рубриката
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg